Samiwa
Image default
Business / Transportation and Logistics

Takken in een modern bedrijf

Vroeger waren bedrijven qua opbouw eenvoudig. Bovenaan stond de de directeur, die de leiding over het gehele bedrijf had. Daaronder stonden de opzieners, die niet het volledige gezag hadden, maar wel de leiding voerden over de werknemers. Helemaal onderaan stonden deze werknemers. Zij deden het arbeidsintensieve werk, zoals het lopende band werk. Tegenwoordig is deze opbouw een stuk ingewikkelder geworden. Er zijn veel takken die bij een modern bedrijf komt kijken. Zoveel, dat het uit het hoofd erg lastig is om op te noemen. 

 

  1. Directie

De directie heeft de leiding over het bedrijf. Zij bedenken de plannen met elkaar, zoals de richting die het bedrijf in de toekomst op moet. Ook moeten ideeën van onderaf altijd goedgekeurd worden door de directie. 

  1. Management

Het management ontvangt de plannen van de directie en moet deze plannen omzetten in realiteit. Dit doen ze door de plannen concreet te maken en de werknemers er op aan te sturen dat dit ook echt gebeurd.

  1. HR

HR is verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Zij zorgen voor de roosters van de werknemers, maar ook voor de salarisverwerking. Niet elke HR afdeling is daar verantwoordelijk voor, er zijn veel bedrijven die hun loonadministratie uitbesteden. Dan doet een extern bedrijf deze taken voor hen. 

  1. IT 

IT zorgt ervoor dat alles op technisch gebied vlekkeloos loopt. Ook maken ze sites en ontwikkelen ze in sommige gevallen nieuwe programma’s voor intern gebruik. 

  1. Marketing

Marketing zorgt voor het succes van het bedrijf. Dit doen ze door na te denken hoe ze klanten kunnen aantrekken. Dit kan zijn door reclames, maar ook door effectieve verkooppraatjes bij een product te plaatsen.

  1. Woordvoerders

De woordvoerders zijn de mensen die de pers te woord staan wanneer het bedrijf in het nieuws komt. In een klein bedrijf zijn dit vaak of leden van de directie, of marketeers die deze taak oppakken.

 

https://www.cbbs.nl/

Related Posts

Noot is dé specialist als het gaat om het huren van een touringcar

Technische producten bij Technischeprodukten.nl

Schuifpuien sinds 1959