scooter slot

Iedereen weet dat je een scooter ook op slot moet zetten. Toch zijn er veel vragen over scootersloten die heel eenvoudig te beantwoorden zijn. Wil je weten hoe je het juiste scooter slot kiest? En er vervolgens goed mee omgaat? Lees dan deze 5 tips voor de keuze én het gebruik van jouw scooter slot.

 

1. Goedkoop is duurkoop

Je kunt een slot kopen van tien euro of voor honderd euro, welke kies je? Bedenk dat jouw scooter vervangen veel duurder is dan een paar tientjes prijsverschil voor een scooter slot. Een goed slot gaat langer mee dan de scooter!

 

2. Wat is de ART rating?

ART is een organisatie die scootersloten test op betrouwbaarheid. Hoe langer het duurt het slot te kraken hoe hoger de waardering in sterren, met een maximum van 5 sterren.

 

3. Houd jouw scooter slot schoon

Wanneer er een stofkapje op het slot zit, gebruik deze dan, of gebruik een beschermhoes voor het scooter slot. Door vervuiling en oxidatie loop je het risico dat het slot niet goed sluit, of niet meer open gaat!

 

4. Scooter slot met alarm

Wist je dat er scootersloten zijn met alarm ingebouwd? Je kunt een schijfremslot kopen met alarm, dat zal elke scooterdief geheid afschrikken! Een alarm op het scooter slot is veel goedkoper dan een alarmsysteem op de scooter laten monteren.

 

5. Leg jouw scooter vast

Probeer altijd de ketting vast te leggen aan een vast object zoals een fietsenrek of een lantaarnpaal. Voor thuis kun je ook een muuranker slot kopen, die bevestig je met dikke pinnen aan de muur voor een optimale beveiliging.

 

Met deze handige tips kun je snel het juiste scooter slot vinden in de webwinkel. Je kunt kiezen uit kettingsloten in verschillende maten en met verschillende dikte, schijfremsloten en stuursloten. Let op de ART rating, zeker wanneer je een diefstalverzekering hebt afgesloten. Onthoud goed; voor een paar tientjes extra staat jouw dure scooter veilig! Kijk snel op Scooteronderdelenshop.com voor jouw nieuwe scooter slot