Samiwa
Image default
Offers

Laat je paardentrailer controleren

Paardentrailers komen vaker op de openbare weg dan je zou denken. Ze worden gebruikt om paarden te vervoeren, dit kan naar een andere manege, naar wedstrijden of shows of na een verkoop. Het jammere is dat blijkt dat veel van de paardentrailers die wel nog volop in gebruik zijn, al eens rondrijden met defecten. Zo worden ze gebruikt bij bijvoorbeeld defecte remmen, versleten koppelstukken, scheuren in de banden of rotte bodems. Dat kan omdat er geen verplichte keuring is voor paardentrailers. Deze situaties zijn erchter heel erg gevaarlijk, zowel voor de paarden als voor de bestuurder en andere weggebruikers. Het paard zou door de rotte bodem kunnen zakken en zich ernstig verwonden of wanneer de bestuurder hard zou moeten remmen en de remmen van de trailer het niet doen, dan duwt de trailer de wagen nog tientallen extra meters vooruit wat tot zware accidenten kan leiden. Door op de weg te komen met een trailer die niet in orde is, brengt de bestuurder dus mens en dier in zwaar gevaar. Het is dus van uiterst belang dat trailers in orde en veilig zijn.

Gelukkig zijn er veschillende verkopers van paardentrailers die jaarlijks controledagen organiseren waar klanten hun trailer gratis kunnen laten controleren. De technische medewerkers controleren de trailer dan op diverse effecten zoals onder andere de banden, de remmen, de achterkleppen, de oplooprem en de wanden.

Ze geven ook tips over hoe de veiligheid op de weg nog verhoogd kan worden. Een voorbeeld hiervan is een achteruitrijcamera. De camera kan vanachter op de trailer geïnstalleerd worden en er zijn ook camera’s beschikbaar voor de zijkanten. Het is mogelijk de achteruitrijcamera draadloos te installeren zodat er geen last is met bedrading van de trailer. Op de manier heeft de bestuurder een perfect zicht op wat er rond het voertuig en de trailer gebeurd via een lcd scherm in de wagen.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/index.php